Beleggen in Goud

Er zijn veel mensen die door middel van beleggen proberen de kost te verdienen of iets extra’s proberen te verdienen. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om te beleggen waarbij de ene winstgevender zal zijn dan de andere. Het beleggen in goud is en manier van beleggen die u veel mogelijkheden biedt en die ook erg winstgevend kan zijn.

U kunt natuurlijk in zowel goud en zilver op diverse manieren beleggingen doen die allemaal winstgevend kunnen zijn. De winstgevendheid van in goud beleggen hangt natuurlijk sterk af van de ontwikkeling van de goudkoers. Uw voordeel daarbij is dat deze koers continue in beweging is en vele pieken in deze koers door evenveel dalen gevolgd worden. Het is deze beweging die het voor u mogelijk maakt om een winst te realiseren met het beleggen in goud. Daarbij hangt het af van uw inzicht en uw timing of dit ook daadwerkelijk zal lukken, u moet immers uw goud kopen tijdens de dalen en uw goud verkopen als de koers een stuk hoger ligt. Gezien de stormachtige ontwikkelingen van de koers van goud die u de laatste jaren kunt zien is goud als belegging een zeer goede optie. Dit is ook de reden dat veel professionele beleggers over stappen op goud als het beleggen op meer traditionele manieren niets of niet voldoende oplevert.

Deze beweging van zowel particuliere maar ook professionele beleggers is waar te nemen in tijden, dat het economisch minder goed gaat. Dit zijn de tijden dat beleggers zich rustig houden en de koersen zelfs vaak naar beneden gaan terwijl er natuurlijk wel winst gemaakt moet worden. De reden dat veel beleggers dan gaan beleggen in goud is dat men op die momenten liever kiest voor een manier van beleggen die waardevast is. Iedere vorm van beleggen houdt een zeker risico in, dit geld ook als u in goud beleggen wilt maar aangezien de koers van goud de afgelopen dertig jaar alleen omhoog is gegaan, wordt vaak gesproken over een waardevaste belegging. Dit betekend in feite dat u altijd uw inleg weer terug zal krijgen omdat de koers omhoog gegaan is en meestal daar ook nog een leuke winst bovenop kunt verwachten. Of u hierbij in goudbaren beleggen gaat of op andere manieren uw geld in goud omzet maakt niet uit voor het feit of u winst maakt, maar kan wel enige invloed hebben om hoeveel winst u gaat maken.

U kunt dan ook onderscheid maken in het bij de Goud Molen fysiek goud kopen door middel van munten of goudbaren kopen of op andere manieren zoals trackers of spaarvormen. Door fysiek goud te kopen zult u zelf een bepaalde hoeveelheid goud in handen hebben. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat u met deze vorm van het beleggen in goud helemaal zelf u aankoop moment bepaald en ook zelf verantwoordelijk bent voor het moment van verkoop en daarmee voor de winst die u maakt. Deze manier van beleggen biedt dus zeker voordelen voor u als belegger, u dient er echter ook rekening, mee te houden dat het fysiek goud in uw bezit hebben betekend dat u een hoge waarde in handen hebt. In goudbaren beleggen betekend dan ook dat u de goudbaren veilig op moet bergen en daar kunnen kosten aan verbonden zitten. Daarnaast hebt u natuurlijk ook la kosten moten maken voor het verzenden van het goud naar uw eigen adres of naar een beveiligde opslag. Fysiek goud als belegging biedt u dus veel controle over uw beleggingen maar brengt ook een aantal kosten met zich mee.

Er zijn ook mogelijkheden waarbij u niet zelf fysiek goud in uw bezit hebt maar waarbij u wel kunt profiteren van de voordelen die goud op kan leveren. Het beleggen in goud door middel van trackers is een manier om vanaf relatief kleine bedragen te beleggen. U neemt door middel van trackers deel aan een beleggingsfonds en u hebt de zaken daardoor niet helemaal zelf in de hand. U zult dan ook alleen op deze manier moeten gaan beleggen als u voldoende vertrouwen hebt in het fonds waar het om gaat. Net als bij goudbaren kopen zijn ook aan trackers kosten verbonden, hierbij gaat het dan niet om de kosten voor verzending en opslag maar vooral over kosten die, net als bij fysiek goud kopen door de verkoper gemaakt worden, gemaakt worden door het fonds zelf. Het beleggen in goud door middel van trackers betekend dus ook dat u uit het eerste deel van de winst de kosten zult moeten betalen en pas daarna netto winst gaat maken. Dit werkt daarmee op dezelfde manier als het in goudbaren beleggen van uw geld en het gaat er om waar u zich het prettigst bij voelt.