Beleggen in Zilver

Het beleggen in verschillende edelmetalen is voor beleggers een goede optie als traditionele beleggingen niets of niet voldoende opleveren. Daarbij kunt u ook kiezen voor het beleggen in zilver omdat ook dit edelmetaal erg winstgevend kan zijn op de iets langere termijn en als u geluk hebt ook op de korte termijn.

Zoals bekend zijn goud en zilver edelmetalen die de laatste jaren sterk in waarde zijn toegenomen. Dit komt natuurlijk omdat deze edelmetalen zeldzaam zijn waarbij voornamelijk goud kopen tot de verbeelding spreekt omdat het nog zeldzamer is dan zilver. Dit is de reden waarom goud en zilver als belegging een zeer interessante optie bleken te zijn toen andere vormen van beleggen de laatste jaren niets of niet voldoende op leverden. Omdat u dit edelmetaal online kunt kopen is het geschikt voor zowel de professionele belegger als ook voor de particuliere belegger. Toch is er bij het zilver beleggen wel iets waar u als particulier goed op moet letten, niet al het beleggingszilver is een goede optie voor u. Als u zilverbaren kopen wilt dan moet u namelijk BTW betalen over uw aankoop en als particulier kunt u deze niet terug vorderen. Dit is natuurlijk anders als u in naam van een bedrijf uw inkopen doet, in dat geval is de BTW terug te vorderen door het te verrekenen met de voor de fiscus geïnde BTW. Als het bedrijf dan op een later moment het zilver weer verkoopt, voor hopelijk een hogere zilverkoers, dan zal ook BTW in rekening gebracht moeten worden. Het beleggen in zilver is voor particulieren dan ook alleen verstandig in de vorm van zilveren munten.

Anders dan bij goud heeft zilver echter een veel lagere waarde dan bij Goud het geval is. Waar u voor een ounce goud een heel eind over de duizend euro zult moeten betalen kunt u BTW vrij zilver in de vorm van munten al aanschaffen voor een bedrag van tussen de twintig en vijfentwintig euro. Dit is natuurlijk een mooi bedrag waarvoor u een zeer mooie munt voor terug krijgt, maar als u grotere bedragen wilt beleggen in zilver dan zult u ook grotere aantallen moeten bestellen. Dit is de reden waarom webshops zoals de Zilver Molen niet alleen losse munten aan bieden maar ook de zilveren munten per kilo verkopen. Omdat er ruim tweeëndertig ounce in een kilo gaat, zal het aankoop bedrag daarom richting de duizend euro gaan. Op deze manier is zilver als belegging een heel stuk interessanter als u grotere bedragen wilt gaan beleggen. Zoals gezegd is komt dit erg van pas als u uw bestaande en vaak traditionele beleggingen om wilt zetten in zilver maar ook goud. Door de aanschaf van zilveren munten die per kilo aangeboden worden zult u bij het beleggen in zilver snel een mooie voorraad op kunnen bouwen. Waar u echter wel goed op moet letten is het feit dat zilver heel andere eigenschappen heeft dan bijvoorbeeld goud.

Dit geld voor zowel zilver baren kopen alsook voor de aanschaf van zilveren munten.
Zilver is namelijk een veel lichter edelmetaal dan goud, goud is zelfs bijna twee maal zo zwaar en heeft natuurlijk een vele malen hogere waarde. Dit wil dus zeggen dat als u voor duizend euro goud aanschaft dat u nog geen ounce goud hebt maar als u voor duizend euro zilver kopen wilt zult u een veel groter volume hebben. In het geval van BTW vrij zilver munten zult u dus ruim tweeëndertig munten toegestuurd krijgen. Omdat u natuurlijk zuinig met uw belegde geld wilt om gaan zult u moeten zorgen voor een veilige opslag van uw beleggingen. In het geval van goud kunt u toe met een kleine kluis maar als u wilt beleggen in zilver dan zult u aanzienlijk meer ruimte moeten reserveren om uw beleggingen veilig op te slaan. Dit is wat ons betreft zeker geen nadeel, het gaat immers om het resultaat dat u met uw beleggingen kunt behalen en dat is door middel van in zilver beleggen zeker mogelijk. Toch zullen de marges die u met uw zilveren beleggingen kunt behalen niet zo ontzetten hoog zijn als met goud mogelijk is. Dit komt omdat zilver een veel vlakkere prijs opbouw heeft, toch is het juist deze prijs stabiliteit die zilver als belegging zo interessant maakt. De prijs zal niet opeens hele grote uitschieters maken maar zal gestaag doorgroeien naar een nog mooiere waarde dan u voorheen hebt gezien. Dit is de kracht van zilver en dit is ook de aantrekkingskracht van het beleggen in zilver die veel mensen over de streep trekt.