Goudkoers

Op het moment dat u goud aan wilt schaffen met het doel daarin te gaan beleggen zal de prijs bepaald worden aan de hand van de op dat moment geldende goudkoers. Deze koers wordt vastgesteld op de goudbeurs in New York en door het toepassen van deze koers weet u zeker dat u niet te veel betaald voor uw goud.

Voor goud en zilver geld een officiële koers die op de internationale grondstoffen beurs in New York wordt vastgesteld. De goudprijs die aan de hand van deze koers wordt bepaald zal van de ene tot de andere dealer nooit heel erg veel afwijken. Hierdoor is het niet mogelijk voor handelaren om woekerwinsten te behalen omdat men moet concurreren rond deze vastgestelde koers. Deze officiële goudkoers wordt bepaald aan de hand van de handel in grote hoeveelheden goud. Op de goudbeurs in New York zullen grote beleggers, investeerders en banken in immers goud handelen met baren van 1 kilo en 400 ounce. Dit is natuurlijk nogal een verschil met de hoeveelheden die de meeste mensen aan zullen schaffen maar toch houdt het aanhouden van deze koers van goud een bepaalde wildgroei tegen die voor u zeer nadelig zou kunnen zijn. Dit zou u vooral kunnen verwachten als iedere handelaar de eigen prijzen aan zou kunnen houden, een handelaar zal daardoor zelf ook te veel moeten betalen en dit vervolgens door berekenen aan de klanten.

Goudkoers 24uur

30 Dagen Goudkoers

1 Jaar Goudkoers

5 Jaar Goudkoers

10 Jaar Goudkoers

Deze grafieken worden aangeboden door www.kitco.com
Bij het beleggen in goud is het belangrijk dat u zich verdiept in de goudkoers, hierbij zult u moeten letten op het verloop van de koers en de geschiedenis van deze belangrijke koers. Dit is nodig omdat goud aankopen niet zomaar een kwestie is van betalen wat u in rekening gebracht krijgt. Het moment van aankoop en daarmee de op dat specifieke moment geldende koers zal immers voor een belangrijk deel bepalen of en zo ja, hoeveel winst u gaat maken. De goud prijs heeft dus een grote invloed op uw toekomstige winst en daarom zult u er dus het een en ander van af moeten weten. Hierbij gaat het voornamelijk om het ontstaan en de historische ontwikkelingen van deze koers. Als u dat immers weet zult u een idee hebben hoe de prijs van goud bepaald wordt en waar deze op reageert. Nog veel belangrijker is dat u met deze kennis een gevoel kunt ontwikkelen voor welke kant het met de koers uit gaat.

Op het moment dat u goud kopen wilt zult u daarvoor een handelaar moeten bezoeken. U kunt een winkel voor edelmetaal online bezoeken of toch liever een lokale handelaar kiezen. Beide hebben zo hun voordelen, uw lokale handelaar kunt u in de ogen kijken maar de goudprijs die u moet betalen staat vaak voor de hele dag vast. Dit komt omdat het voor uw lokale handelaar vaak niet mogelijk is om op het moment van iedere aankoop de koers handmatig te controleren en aan de hand daarvan een prijs te berekenen. Een online handelaar zoals de Goud Molen zal op het moment dat u een bestelling plaatst de prijs vaststellen aan de hand van de op dat moment geldende goudkoers. Deze koers wordt dan berekend aan de hand van de koers zoals die op de goudbeurs van New York is vastgesteld en de op dat moment geldende wisselkoers van de dollar en de euro. Deze laatste heeft door de vrij stabiele verhouding tussen de dollar en de euro een beperkte invloed op de goud prijs maar kan zeker nier vergeten worden.

Er zijn in het verleden momenten geweest dat de wisselkoers een stuk anders lag waardoor met veel minder goud voor een euro kreeg. Voornamelijk op het moment dat in 2002 de euro werd ingevoerd had de goudkoers erg te leiden vanwege het feit dat de koers zeer laag was. Vanaf het moment echter dat de euro ingevoerd is kon men de wisselkoers omhoog zien gaan met als resultaat dat de euro vandaag de dag veel sterker is dan de dollar. Dit heeft tot gevolg dat goud kopen relatief goedkoop is als men in euro’s kan betalen. Het voordeel dat u hebt aan de hand van de wisselkoers is echter van geringe invloed op de prijs die in euro’s zult moeten betalen. De koers van goud kan natuurlijk altijd op en neer gaan en daar zult u bij het aankopen rekening mee moeten houden. Als u dat doet en u bepaald het juiste aankoop moment dan kunt u mooie resultaten met uw beleggingen behalen. De prijs van goud die u zult moeten betalen is daarbij allesbepalend en natuurlijk dat de koers netjes omhoog zal gaan.