Zilver Kopen

Er zijn veel mensen die edelmetaal kopen met als doel om daarin te gaan beleggen. Dit wordt gedaan omdat de koers stijgingen van edelmetaal alle kans bieden om een mooie winst te behalen. U kunt bij deze vorm van beleggen ook zilver kopen omdat dit ook een goede kans biedt om te profiteren van de stijgingen van de bijbehorende koers.

Edelmetalen als goud en zilver staan bekend om de regelmatige stijgingen van de koers waardoor met het beleggen in deze metalen mooie winsten behaald kunnen worden. Net zoals voor goud het geval is kunt u ook het zilver kopen online waarbij u gebruik kunt maken van alle gemakken die het online aankopen van goederen en diensten u kan bieden. Dit gemak is bij zeer veel mensen bekend en vandaar ook dat het winkelen op het internet tegenwoordig heel veel gedaan wordt. Voor het zilver kopen een handel in edelmetaal online bezoeken zal u de voordelen van het thuis winkelen. Hierbij gaat het dan om vanuit huis regelen van uw bestelling, het veilig betalen van uw bestelling door middel van iDeal en het vervolgens afwachten tot uw bestelling netjes thuis afgeleverd wordt. De zilver webshops zoals de Zilver Molen die u op deze website zult vinden hebben een uitgebreid pakket aan zilveren beleggingsmiddelen waarmee u vlot een mooie beleggingsportefeuille op kunt bouwen.

Op het moment dat u beleggingsmiddelen van edelmetaal wilt kopen zilver uitzoeken, zult u goed op een aantal zaken moeten letten. Net zoals u bij het beleggen in goud goed op moet letten wat de bijbehorende koers aan het doen is, zult u ook bij zilver beleggingen de zilverkoers in de gaten moeten houden. Het is immers afhankelijk van deze koers voor welke prijs u uw zilver aan kunt schaffen, net zoals dit bij goud ook het geval is met de goudkoers. U zult immers zoals bij alle beleggingen alleen zilver kopen moeten als de koers laag genoeg is, alleen dan zult u immers de kans hebben om voldoende winst te maken waardoor het u rendement oplevert. Dit rendement zult u alleen halen als de winst die u bij het beleggen maakt alle kosten die u in rekening gebracht worden, als u bij webwinkels zilver koopt, terug laat verdienen.

Waar u ook heel goed op moet letten is welke beleggingsproducten u aan gaat schaffen als u wilt beleggen in zilver. Anders dan bij goud zijn bij het zilver kopen namelijk niet alle producten vrijgesteld van BTW. Hierdoor kan het goed zijn dat uw beleggingen ineens negentien procent duurder worden en dat hebt u nu eenmaal niet zomaar terug verdiend. Als u de zilveren beleggingsmiddelen aankoopt in naam van een bedrijf dan hoeft u zich geen zorgen te maken, als bedrijf kunt u immers de BTW terug vorderen. Als particulier kunt u dat niet doen bij het zilver kopen online en daar moet u goed rekening mee houden. Het is voor u als particulier beleggen dan ook geen goed idee om zilverbaren aan te schaffen omdat juist daar wel BTW over verschuldigd is. U kunt als particuliere belegger dan ook beter kiezen om bij zilver webshops zilveren munten te bestellen. Deze munten zijn namelijk vrijgesteld van BTW en u bespaard daardoor dus negentien procent op de aanschaf waarde. Zoals u wel zult begrijpen is u zilver handelaar hier ook van op de hoogte en zal dan ook een speciaal assortiment producten hebben waardoor u zonder BTW zilver kopen kunt.

Vanwege de veel lagere waarde van zilver ten opzichte van goud zal er ook rekening gehouden zijn met het te investeren bedrag. Waar een enkele gouden munt u een eind over de duizend euro heen zal helpen zult u als u bij het munten kopen zilver uitzoekt een bedrag van tussen de twintig en vijfentwintig euro kwijt zijn voor een munt van een troy ounce. Dit is natuurlijk een leuk begin maar het schiet niet op als u grotere bedragen wilt beleggen, de kosten voor het laten verzenden van uw zilveren munten zullen dan immers bijna hoger dan de waarde van het zilver zelf. Vandaar dat bij webwinkels zilver in de vorm van munten vaak per stuk of in kilo’s verkocht worden. Door gelijk een hele kilo aan te schaffen kunt u een bedrag van tegen de duizend euro in een maal beleggen in zilver zonder dat u daar BTW over hoeft te betalen. Op deze manier wordt zilver kopen zeer interessant waarbij u profiteert van de koers stijgingen van zilver. Het spreekt voor zich dat wij u de weg wijzen naar zilver webshops die een breed assortiment zilveren beleggingsproducten hebben.