Zilverkoers

Op het moment dat u zilver aan wilt kopen zult u daarvoor een prijs moeten betalen die bij de meeste webshops op het moment van aankoop vast gesteld wordt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zilverkoers die op de internationale grondstoffen beurs van New York wordt vastgesteld. Hierdoor zult u geen hele grote verschillen aantreffen tussen de ene en de andere webshop.

Dat gebruikt gemaakt wordt van een vastgestelde koers is voor goud en zilver gelijk. Het grote voordeel hiervan is dat de prijzen niet enorm uiteen zullen lopen als u edelmetaal online gaat kopen bij de ene of de andere aanbieder. Ook zal zilver aanschaffen als u deel neemt aan beleggingsplannen of spaarplannen door gebruik te maken van deze vaste zilverprijs eerlijk verlopen omdat de beheerder niet zomaar een zelf vastgestelde koers aan kan houden. Hierdoor weet u zeker dat u een redelijke hoeveelheid zilver tegenover uw deelnemingen hebt staan. De zilver koers staat echter net als de goudkoers helemaal niet stil maar is continue in beweging. Toch zijn de beurs waar de koers wordt vast gesteld en het feit dat de koers continue in beweging is, vrijwel de enige overeenkomsten tussen de koers van zilver en die van goud.

30 Dagen Zilver Koers

Grafieken aangeboden door www.kitco.com

1 Jaar Zilver Koers


Dit heeft te maken met het feit dat de beiden koersen niet in dezelfde mate bewegen, de prijs van goud is bijvoorbeeld de laatste jaren vele malen over de kop gegaan. Dit ging gepaard met zeer scherpe stijgingen die weer gevolgd werden door sterke dalingen. Bij de zilverkoers was een soortgelijke beweging waar te nemen, ook hier kwamen de nodige stijgingen en dalingen voor maar deze waren veel sterker dan bij goud. Waar goud bijvoorbeeld tussen 2001 en 2011 ruim zes maal hoger werd was bij zilver een stijging van bijna elf maal waar te nemen. De prijs van zilver stond in maart 2001 nog op net geen vijf dollar per ounce en bereikte tien jaar daarna een piek van bijna vijftig dollar per ounce. Er wordt door beleggers dan ook wel eens gezegd dat in het geval van zilver de koers veel heftiger beweegt dan de koers van goud doet. Dit zegt helaas niet altijd dat u ook grotere winsten kunt behalen met zilver kopen en het weer verkopen als de geldende koers opeens veel maal hoger is.

De reden hiervoor is eigenlijk zeer eenvoudig, dit komt namelijk omdat een verdubbeling van de zilver aanschafprijs u in dollars of euro’s veel minder op zal leveren dan een verdubbeling van de prijs van goud. Dit komt omdat de zilverkoers nu eenmaal veel lager is dat dezelfde koers die voor de verkoop van goud gebruikt wordt. Hierdoor kunt u als u het rendement op uw beleggingen in procenten uit drukt wel een veel hogere winst behalen dan bij het beleggen in goud mogelijk is, als u bij het zilver kopen echter naar het verdiende bedrag kijkt dan zal dat een stuk lager zijn. Dit neemt echter niet weg dat ook het bij de Zilver Molen aankopen van zilveren beleggingsmiddelen voor u een manier kan zijn om een mooie winst uit uw beleggingen te halen. Uiteraard maakt deze webshop gebruik van de officiële koers van zilver bij het berekenen van de verkoop prijs. Deze koers zult u op deze pagina terug kunnen vinden en wordt overgenomen van Kitco die ook de officiële goudkoers weer geeft. Voor het bepalen van de prijs zal naast deze zilverkoers natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van de officiële wisselkoers van de dollar naar de euro om aan de verkoop prijs in euro’s te komen.

Als u voor de juiste zilver koers uw beleggingen aanschaft en u hebt het geduld om uw zilveren investering lang genoeg in uw bezit te houden, dan kunt ook u een mooie winst bij schrijven. Natuurlijk is dat vrijwel het enige waarom u gaat beleggen in zilver maar voor sommige mensen is het ook gewoon een zeer interessante bezigheid. Het analyseren van de koers en het vervolgens ontdekken van de beste zilverprijs is voor beleggers zeer belonend en daarom wordt het beleggen in zilver ook door veel mensen gedaan. Naar wij hebben vernomen gaat het er daarbij niet eens om over hoeveel winst er gemaakt wordt in absolute bedragen maar meer om percentages. Ook kunt u dit doen door middel van kleine bedragen bij de aanschaf van een enkele munt maar ook met grotere hoeveelheden die u volgens de geldende zilverkoers aan kunt schaffen. Neem dus gerust een kijkje bij de webshops die u op deze website tegen zult komen en kijk voor welke prijs van zilver u kunt gaan beleggen.